"Театр на Подолі" в Києві офіційно відкрили.

 

У Києві офіційно відкрили Київський академічний драматичний театр "Театр на Подолі". Модерна архітектура закладу рік тому, після перебудови, спричинила палкі дискусії серед киян.

 

У понеділок під час церемонії відкриття міський голова Києва Віталій Кличко і меценати передали символічний ключ від театру директорові Віталієві Малахову. Про це повідомляє прес-служба Кличка.

 

 

"У столиці відкривається новий театр. Новий за технологічними можливостями, за організацією простору, зручністю для глядача. Це справді перший театр подібного рівня в Києві. Те, що я тут бачив, відповідає світовим стандартам", – заявив Кличко.

 

Бурмистер констатував, що "Театр на Подолі" був одним із довгобудів столиці. "Правда, трохи молодшим за Подільсько-Воскресенський міст", – пожартував Кличко.

 

Голова Києва відзначив, що в суспільстві було багато суперечок щодо фасаду будівлі: комусь подобалося, а комусь – навпаки. "Але я переконаний – всі суперечки щодо театру на Подолі припиняться, коли тут почнуться вистави", – сказав Кличко.

 

У коментарі журналістам Кличко сказав, що робоча група, котра працювала разом із представниками громади, знайшла компромісне рішення і звернулася за експертизою об‘єкту. Наразі вона також напрацьовує рішення щодо співпраці в майбутньому.

 

У церемонії відкриття також узяв участь Президент України Петро Порошенко (спонсором перебудови театру стала компанія Roshen). “Є унікальне сценічне обладнання, є унікальне обладнання для голограм, є унікальна логістика декорацій, є унікальний театр. Храм. Храм мистецтва XXI століття, який нарешті є в Києві. Я впевнений в тому, що ми всі будемо ним пишатися”, – сказав Порошенко, згідно з повідомленням "Укрінформ".

 

09.10.2017