Міськрада нарешті виділила гроші на квартиру Ользі Ільків.

 

У Львівській міській раді нарешті знайшли кошти, щоб профінансувати спільно з Львівською обласною радою купівлю квартири для зв’язкової Романа Шухевича Ольги Ільків. Для цього з бюджетів обох рад виділили по 400 тис. грн. Завтра, 5 жовтня, депутати ЛМР мають затвердити виділення коштів під час засідання сесії, інформує прес-служба ЛМР.

 

Сьогодні помешкання оглянув син Ольги Ільків Андрій Бойко. Завтра ж на сесії депутати розглядатимуть питання про укладення договору-пожертви квартири для Ольги Ільків. Також місто допоможе родині у проведенні ремонтних робіт у цьому помешканні. 

 

«У квартирі будемо жити з мамою. До того жили в колишньому сімейному гуртожитку на вул. Науковій. Ця квартира подобається, тут просторо, світло. Мама не бачить, я розказав їй, як вона виглядає, які тут умови, і мама погодилася. Тут чисте повітря, зелень, легше вийти-зайти, бо раніше потрібно було підніматися на третій поверх, є всі умови. Після добудови і ремонту всередині будемо заселятися. Сподіваємось до Нового року встигнути», – поділився враженнями син Ольги Ільків Андрій Бойко.

 

Ольга Ільків («Роксоляна», «О. Звіробій») – зв’язкова Головного командира УПА Романа Шухевича, яка за свою діяльність в національно-визвольному русі 14 років провела в Алєксандровській та Владімірській тюрмах.

04.10.2017