Добкін вийшов із партії "Опозиційний блок".

 

Народний депутат Михайло Добкін оголосив про свій вихід із партії "Опозиційний блок" після того, як парламентська фракція дала вирішальні голоси на підтримку "судового пакета", внесеного до Верховної Ради Президентом України.

 

Про це Добкін написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Усі разом узяті так звані "диктаторські закони" від 16 січня [2014 року] до жодного порівняння не йдуть із прийнятою нині ганьбою про судову "реформу". А ще – віднині я безпартійний", – написав Добкін.

 

Як писав Z, на засіданні Верховної Ради у вівторок "Опозиційний блок" дав 20 голосів на підтримку проекту Закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів", котрий парламент слухав впродовж семи пленарних днів. Ці голоси були вирішальними: загалом закон "пройшов" 234 голосами.

 

Народний депутат Мустафа Найєм вважає, що задля отримання підтримки з боку "реґіоналів" влада пішла на значні поступки колишнім соратникам Віктора Януковича. З його слів, поправка, внесена депутатом від Радикальної партії Андрієм Лозовим, фактично може звільнити від кари представників режиму Януковича і вивести з-під процедури спецконфіскації всі їхні капітали.

 

"Поправка "радикала" зменшує терміни розслідування кримінальних справ – до трьох місяців для злочину середньої тяжкості і до шести місяців для тяжких та особливо тяжких злочинів. Позаяк ця правка поліпшує становище особи, яка вчинила злочин, вона матиме зворотну силу. При цім відлік строку буде йти не з моменту, коли злочинцеві вручають підозру, а з моменту реєстрації провадження", – прокоментував Найєм. Він підкреслив, що таким чином зможуть закривати вже розпочаті кримінальні провадження.

 

03.10.2017