ЛКП «Лев» безкоштовно чипує 5 тисяч домашніх собак.

 

До кінця цього року у Львові планують безкоштовно чипувати 5 тисяч домашніх собак, повідомили сьогодні, 3 жовтня, під час прес-конференції в ЛКП «Лев», передає Дивись.Інфо.

 

Процес уже почався на базі ЛКП та низки ветеринарних клінік та кабінетів у Львові.

 

«Чипування домашньої собаки дає не лише можливість ідентифікувати втрачену або викрадену тварину у будь-якому ветеринарному кабінеті, а й дозволяє господарю подорожувати за кордон разом із чотирилапим (адже цього вимагає законодавство). Наприклад, з 2010 року заборонено ввозити тварин без наявності мікрочипа на територію країн Європейського Союзу», – нагадують ініціатори.

 

На сайті Аnimal-id.info можна знайти перелік клінік, що надають послуги безкоштовного чипування собак у Львові за програмою «Популяризації електронної ідентифікації та реєстрації власницьких собак у Львові». Крім того, на сайті проекту є анкета для тих ветеринарних закладів, які хочуть долучитися до програми.

 

Програма діє лише для власників собак, які проживають на території Львова і можуть підтвердити факт власності на тварину (попередня реєстрація тварини в міській базі даних або в animal-id.info). Собака ж повинна мати щеплення від сказу, що було проведене не пізніше як за рік до моменту чипування.

 

Учасниками акції є вже 8 клінік у Львові, але організатори відкриті до партнерства, тож список може розширюватися.

 

Проект реалізує громадська організація «Міжнародні системи реєстрації» за ґрантові кошти організації Dogs Trust WorldWide.

03.10.2017