Містян запрошують вшанувати пам’ять Героя Небесної сотні Романа Гурика.

 

Сьогодні, 2 жовтня, в Івано-Франківській обласній філармонії до дня народження Героя України Романа Гурика відбудеться пам'ятний захід «Пам’яті Героїв Небесної сотні», інформує Курс.

 

Захід розпочнеться о 18 годині.

 

Цього дня Романові Гурику, який загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року, мало виповнитись 23 роки.

 

«Роман є шостим із родини Гуриків, хто загинув за Україну, – його прадід і два прадідових брата були вояками УПА, які, за дивним збігом обставин, загинули у 19 років від рук московських загарбників», – зазначено в статті про загиблого.

 

Родина Гуриків разом з іншими родинами Героїв Небесної сотні ініціювала створення Благодійного фонду «Майдан Гідності», що працює задля допомоги бійцям АТО, підтримує родини Героїв Небесної сотні та робить все для увічнення їхньої пам’яті. 

 

Роман Гурик отримав звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції Гідності, а також медаль «За жертовність і любов до України» у червні 2015 року від УПЦ Київського патріархату (посмертно).

02.10.2017