У Росії можуть заблокувати Facebook.

З відповідними погрозами виступило керівництво Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд).

 

 

Керівник Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що Facebook повинен наступного року почати зберігати персональні дані російських користувачів на території Росії, як того вимагає закон. Він пригрозив, що в іншому разі ресурс буде заблоковано.

 

«Закон є обов'язковим для всіх. У будь-якому разі, ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає», – запевнив Жаров, слова якого цитує російський інформаційний портал «Газета.Ру».

 

За словами керівника Роскомнагляду, у відомстві усвідомлюють, що «Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації». «З іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі», – продовжив він.

 

Схожі погрози на адресу Facebook висловив і міністр зв’язку РФ Микола Нікіфоров. «Якщо якась компанія не виконує законодавства і робить це послідовно, не надаючи жодної арґументації, не озвучуючи, наприклад, необхідності надання якогось певного часу для виконання якихось технічних заходів. В такому випадку, думаю, законодавець нам не залишає якихось інших шляхів, окрім як застосовувати такі заходи, як блокування», – застеріг Нікіфоров.

 

2015 року в Росії набули чинності поправки до закону «Про персональні дані». Згідно з ними компанії в Росії, котрі працюють з російськими користувачами інтернету, повинні забезпечити зберігання їхніх персональних даних. У листопаді минулого року Роскомнагляд вніс соціальну мережу LinkedIn в реєстр порушників прав суб'єктів персональних даних. Після рішення Таганського районного суду соціальну мережу було заблоковано в Росії.

26.09.2017