«Золотий лев» вийде на вулиці 30 вересня.

 

З 30 вересня до 3 жовтня у Львові триватиме міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев на вулиці – 2017», повідомив директор фестивалю Ярослав Федоришин, передає Гал-Інфо.

 

Подія відбуватиметься одразу в декількох локаціях міста і збере близько 100 тисяч глядачів, очікують організатори.

 

Театральні та циркові вистави «Золотого лева» відбудуться на площі Ринок, на спортивному майданчику Банківського інституту, в дворику Ратуші, у Трамвайному депо, а також на площі перед Оперою. Вистави під відкритим небом будуть безкоштовними, а на закритих майданчиках – платними.

 

Взяти участь у цьогорічному 28-му фестивалі запросили вуличні театри не лише з України, а й з Польщі, Чехії та Португалії. Так, протягом чотирьох днів глядачі зможуть насолодитися виступами Київського театру «ДАХ» (вистави «Цешо» та «Але вітер»), відомого польського театру «Клініка лялєк» (вистава «Cyrk bez Przemocy» або «Цирк без насильства»), циркових колективів «Форматіс», «Планшет» та «Буффет», краківського театру «Вагабунда», а також побачать прем’єру вистави «Поїзд зі Львова» та виставу «Чайка» від театру «Воскресіння». Захід офіційно розпочнеться з карнавальної ходи в центрі міста за участі запрошених театрів, а також показом концертних номерів.

 

«Золотий лев на вулиці – 2017» матиме також окремі заходи для дітей: клоунську театральну програму «Enano» з Португалії, майстер-класи від майстрів циркової та акторської майстерності у парку ім. І. Франка тощо.

 

Фестиваль відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Львівської обласної ради, а також управління культури Львівської облдержадміністрації та Львівської міськради.

26.09.2017