МЗС Угорщини оголосило про бойкот європейських інтенцій України.

 

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що офіційний Будепашет після підписання Президентом України закону "Про освіту" буде бойкотувати всі ініціативи, спрямовані на євроінтеграцію України.

 

Про це йдеться у коментарі Сіярто, опублікованому на офіційному сайті МЗС Угорщини після підписання Петром Порошенком закону, котрий, зокрема, реґламентує мовну політику у школах національних меншин, повідомляє видання iPress.ua.

 

"Ми можемо ґарантувати, що це боляче вдарить по майбутньому України", – зазначив угорський міністр, який наразі перебуває з візитом у Сінгапурі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном.

 

Зі слів Сіярто, підписання Порошенком закону "Про освіту" є ганебним: згідно з його інтерпретацією, Президент Порошенко неодноразово говорив про те, що Україна хоче бути ближчою до Європи, але мовно-освітня ініціатива є "далекою від Європи, адже зроблено величезний крок у зворотному напрямі".

 

Угорський посадовець вважає, що Україна порушила міжнародні зобов'язання і тепер може "забути" про інтеґрацію до Європи, пригрозивши, що Угорщина блокуватиме будь-яку ініціативу, яка буде вигідною для України.

 

Зокрема Петер Сіярто повідомив, що на засіданні Ради ООН з прав людини Угорщина планує різко засудити рішення уряду України і використати своє право вето на будь-яку пропозицію, поки рішуче не буде засуджено український закон "Про освіту".

 

26.09.2017