Суд продовжує розгляд справи Міхеїла Саакашвілі.

 

Мостиський районний суд Львівщини сьогодні, 22 вересня, продовжує розгляд адміністративної справи щодо незаконного перетину українського кордону екс-керівником Одещини, лідером РНС Міхеїлом Саакашвілі.

 

Сам політик на судове засідання не прийшов, тому що має зустріч у Черкасах. У суді його інтереси представляють двоє адвокатів, передає ВВС Україна.

 

На засіданні 22 вересня суд заслуховує свідків та переглядає відео подій на пункті пропуску «Шегині» від 10 вересня.

 

За звинуваченням у незаконному перетині кордону Міхеїлу Саакашвілі загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень або адміністративний арешт на 15 діб.

 

На першому судовому засіданні, що відбулось 18 вересня і на якому лідер РНС був присутнім, сторона захисту попросила у Держприкордонслужби низку документів та службових інструкцій щодо роботи пункту пропуску в позаштатних ситуаціях.

 

Це було потрібно для того, щоб розібратися, чи законно діяли прикордонники під час «мінування» пункту пропуску, змушуючи Міхеїла Саакашвілі та його соратників залишити нейтральну смугу та повернутись до Польщі.

 

Адвокати наполягали, що коли автобус із політиком пройшов польську перевірку і був заблокований прикордонниками на нейтральній смузі, то це вже насправді була територія України.

 

Раніше Міхеїл Саакашвілі також заявив, що в нього вкрали паспорт під час подій 10 вересня.

22.09.2017