Правоохоронці затримали двох суддів при спробі дати хабар Холодницькому.

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили двох суддів з Дніпра на спробі передати хабар у $300 тис. керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

 

"Правоохоронці встановили, що голова одного з райсудів Дніпра вирішила «допомогти» підлеглому судді уникнути кримінальної відповідальності за раніше викритим фактом отримання хабара, який розслідує Національне антикорупційне бюро України", – поінформували у спецслужбі.

 

Коли голова суду вийшов з "пропозицією вирішити питання" на керівника САП, Назар Холодницький відразу звернувся з заявою до Генпрокуратури.

 

Суддів затримали в кабінеті керівника САП під час передачі першої частини хабара у розмірі $50 тис.

 

"Показово, що одна із суддів, перебуваючи під слідством, вчинила нове кримінальне правопорушення. Адже до неї був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю та забороною відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає", – прокоментували в СБУ.

 

Як повідомила Генеральна прокуратура, йдеться про двох суддів Кіровського суду Дніпра.

 

У квітні 2017 року Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання заступниці голови одного з районних судів Дніпра та судді цього ж суду під час отримання хабара. Згідно з версією слідства, судді вимагали від обвинувачених неправомірну вигоду розміром у $30 тис. за уникнення в'язниці.

 

22.09.2017