Перевізники вимагають скоротити пільги і підвищити тарифи на проїзд в автобусах.

 

Асоціація перевізників Львівщини вимагає скоротити у Львові кількість пільговиків та переглянути тарифи на проїзд в маршрутках, передає ЛП з посиланням на Асоціацію.

 

«Сьогодні ми маємо прогнозований результат. Львів стоїть на порозі транспортного колапсу. А незабаром зима – і проблеми транспортного сполучення матимуть ще більш яскравий вияв. Природно виникає питання , чи існує аналогічна ситуація в інших обласних містах України? Прикро, але мусимо констатувати – ні. І не перевізники там кращі, і автобуси не в кращому стані, ніж у Львові. Просто відповідальні представники місцевих влад і депутати своєчасно реагували на потреби громадського транспорту, покращували умови роботи транспорту і сприяли міському пасажирському транспорту», – йдеться у зверненні АПЛ.

 

Перевізники наголошують, що у всіх обласних містах врегульовано питання пільгових пасажирів.

 

«Тільки в нашому місті жодних рішень щодо впорядкування пільгових перевезень прийняти неможливо… Згідно із останніми даними проведених хронометражів на маршрутах Львова, 55% пасажирів не оплачують проїзд, посилаючись на різні посвідчення», – зазначають перевізники.

 

Вони наголошують, що в усіх обласних центрах з населенням понад 600 тисяч після зміни розміру мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. грн встановлено тариф на перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом на рівні не менше 6 гривень (Київ, Дніпро, Одеса і так далі).

 

«Лише у нашому місті відсутнє реагування влади на виклики ринку щодо тарифної політики. Хоча можливий варіант незмінності чинного тарифу. Але тоді необхідно органам місцевого самоврядування дотримуватися вимог чинного Закону України «Про автомобільний транспорт» і виплачувати перевізникам різницю між погодженим і економічно обґрунтованим тарифами. Приклад: Погоджений і чинний сьогодні тариф на перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом становить 4,00 гривні. Економічно обґрунтований тариф на даний час 6,80 гривень. Залишаючи для пасажирів тариф незмінним на рівні 4,00 гривень, міська рада, як замовник перевезень, зобов’язана згідно із Законом України виплатити перевізникам різницю (6,80-4,00). Це 2,80 гривні за кожного перевезеного пасажира», – йдеться у зверненні.

 

У Асоціації стверджують, що якщо не будуть вкотре почуті побажання перевізників міста, львів’яни можуть бути певні – падіння в «прірву» неминуче. А тоді навіть повернення до теперішнього украй невтішного стану перевезень буде дуже складним.

21.09.2017