Лікарські профспілки протестували проти медичної реформи.

 

Біля Верховної Ради 19 вересня відбулася акція протесту Профспілки працівників охорони здоров'я України, спрямована проти пропонованої МОЗом медичної реформи.

 

Про це повідомляє DT.ua.

 

Основні вимоги: збільшення фінансування галузі; підвищення заробітної плати медичних працівників та престижу медичної професії; погашення заборгованості із заробітної плати; здійснення реформи системи охорони здоров'я з дотриманням Конституції України та законодавства України, з урахуванням позиції профспілки та думки медичної спільноти; не допустити руйнації та комерціалізації системи охорони здоров'я.

 

Водночас, перша заступниця голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська заявила, що проект медичної реформи насправді враховує вимоги профспілки.

 

"Всі ці вимоги є в законопроекті №6327. Якраз у цьому законопроекті були враховані правки щодо формування тарифів оплати праці. Вже закладено підвищення оплати праці медпрацівників у 2,5 рази", – зазначила Корчинська, згідно з повідомленням аґенції "Укрінформ".

 

Пані Оксана висловила занепокоєння тим, що медики, які зараз беруть участь в акції протесту, не ознайомилися з текстом законопроекту, який підготовлений до другого читання. "Всі ці вимоги вже є, але, на жаль, люди самі цього законопроекту не читали", – сказала Корчинська.

 

Вона також зазначила, що підтримає законопроект, однак її фракція (Радикальної партії) – ні.

 

19.09.2017