На Високому Замку археологи виявили фрагмент муру з XIV століття.

 

У Львові археологи Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України під час досліджень території парку «Високий Замок» виявили фрагмент мурів XIV ст., повідомив археолог Остап Лазурко, передає "Гал-Інфо".

 

Археолог зазначив, що цю територію досліджували неодноразово, але жодного разу не вдавалося виявити подібну знахідку.

 

«Вперше під час археологічних досліджень ми виявили фрагмент мурів Високого замку. За розмірами цегли він орієнтовно датується XIV ст. Імовірно, це фрагмент мурів так званої захаби – в'їзду на Високий замок. Фрагмент не є автентичним, адже це шматок стіни, що впав», – розповів Остап Лазурко.

 

На початку вересня «Рятівна археологічна служба» розпочала дослідження у парку «Високий Замок». На замовлення ЛКП «Зелений Львів» археологи мали провести шурфування кількох ділянок, які планують відвести під будівництво станцій та проміжних опор для майбутньої канатної дороги. 

 

Як повідомляв Z, руїни Високого замку відреставрують та законсервують. На це передбачено понад 5 млн грн.

 

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради має намір укласти договір з переможцем тендера на реставрацію та консервацію руїн Високого замку ТзОВ «Арка-Пік» на загальну суму 5 млн 438 тис. грн.

 

19.09.2017