Порошенко запланував переговори з Трампом.

 

Президент України Петро Порошенко зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трапом на полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

 

Про це йдеться у повідомленні АП.

 

Робочий візит голови держави до США триватиме 18-21 вересня. Порошенко виступить з промовою на загальних дебатах ГА ООН, візьме участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях.

 

Президент матиме зустріч з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій і делегатами провідних американських політологічних та ділових кіл.

 

Зі слів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, під час зустрічі з Дональдом Трампом Петро Порошенко обговорить співпрацю у сфері безпеки, а також допомогу США у питанні реформ.

 

"Звичайно, будемо обговорювати ситуацію навколо окупованого Донбасу, спільну тактику, про це вже поговорили з [спеціальним представником Державного департаменту США] Куртом Волкером, тепер маємо затвердити на найвищому рівні, будемо обговорювати і співробітництво в сфері безпеки. Це одне з ключових питань. Звісно, будемо обговорювати сприяння США подальшому просуванню наших реформ", – сказав Клімкін під час спілкування з журналістами в Києві, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Зі слів Клімкіна, в зустрічі також візьмуть участь постійні представники США і України при ООН, радники і сам міністр. А загалом у Порошенка заплановано близько 20 зустрічей під час візиту до США.

 

По завершенні поїздки до Штатів Петро Порошенко відвідає Канаду. Як інформує прес-служба АП, під час робочого візиту 22-23 вересня Президент планує зустрітися з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд та представниками канадських парламентських і ділових кіл.

 

Голова держави також візьме участь в урочистій церемонії відкриття "Ігор нескорених", де вперше виступатиме національна збірна України. Заплановано також зустріч Порошенка з представниками українських організацій Канади.

 

17.09.2017