Депутати залишили землю в Парку культури родині Баляшів.

 

Сьогодні, 14 вересня, депутати Львівської міської ради під час засідання сесії не змогли розірвати договір оренди земельної ділянки на вул. Лижв’ярській, 42, що розташована на території Парку культури і де незаконне будівництво веде дружина Олега Баляша Оксана Баляш, передає ЗіК.

 

Згідно із пояснювальною запискою, проект ухвали розроблений для забезпечення ефективного використання земельного фонду міста та відновлення меж пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

 

Документ передбачав вилучення земельної ділянки площею 0,1022 га на вул. Лижв’ярській, 42, з користування громадянки Баляш Оксани Миколаївни, дружини екс-депутата Львівської облради Олега Баляша.

 

Представник Оксани Баляш пояснила депутатам, що ділянка була надана в оренду у 2009 році на 10 років. Там була здійснена реконструкція офісних приміщень. Ділянку вилучили з меж парку.

 

Розірвання договору оренди підтримало лише 17 депутатів і лише із фракції «Самопомочі».

 

У 2014 році у львівському Парку культури імені Богдана Хмельницького на ділянці на вул. Лижв’ярській, 42, відновили незаконне будівництво. Наразі робітники вже звезли будівельні матеріали та почали зводити перший поверх.

 

У серпні цього року комунальники бульдозером знесли огорожу та основу під фундамент. Керівництво парку заявляє – у такий спосіб унеможливили захоплення понад 13 соток землі вартістю щонайменше $130 тис., що має бути доступною для усіх львів’ян.

14.09.2017