Міськрада і ЛОДА знову сперечаються про сміття.

 

Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак повідомив, що Львівська ОДА за 2 місяці витратила на компенсацію перевізникам за вивезення сміття 34,7 млн грн, а куди поділись ще 15 млн – невідомо, адже в облдержадміністрації не звітують, передає ЛП.

 

«Передбачено до 5-го числа кожного місяця давати звіт про використання коштів. Ми неодноразово зверталися до ОДА з таким проханням. Відповіді ми не отримали», – зазначив Сергій Бабак.

 

«Спочатку в ЛОДА казали, що вивозять меншу кількість сміття. А насправді вийшло 616 тонн по місту. За 2 місяці перевізникам компенсували 34 млн 700 тисяч гривень з тих 50 мільйонів, що виділив виконком ЛМР. Питання, де поділось ще 15 мільйонів?» – додав чиновник.

 

Також він додав, що 45,8 млн грн мають бути направлені на приведення полігонів області у належний стан. Сергій Бабак наголосив на тому, що сміття і надалі вивозять на Київщину та в центральні області, у Львівській області є проблеми.

 

«Вивозять туди ж, куди і раніше, за тими ж договорами», – сказав він.

 

Окрім того, державна комісія ТЕБ і НС вирішила, що ЛОДА має знайти ділянку для тимчасового вивезення відходів зі Львова, проте, за словами Сергія Бабака, такої ділянки наразі немає.

 

Також він наголосив, що: «Рішеннями державної комісії ТЕБ і НС було затверджено виділення обласною адміністрацією  земельної ділянки для розміщення тимчасового полігону. Ділянки досі немає».

14.09.2017