"Шахтар" обіграв "Наполі" в першому матчі Ліги чемпіонів.

 

Донецький "Шахтар" переміг неапольський "Наполі" у 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів 2017/18 – 2:1. Перемогу "гірникам" клубу принесли влучні удари Тайсона та Феррейри. "Наполі" відповів голом Міліка з пенальті.

 

Про це повідомляє "Футбол 24".

 

Команди вже в дебюті обмінялись небезпечними моментами: на 4-й хвилині Тайсон з-за меж штрафного майданчика пробив поруч із дальньою стійкою, а "Наполі" відповів ударом Міліка з гострого кута.

 

"Шахтар" взяв м'яч під свій контроль, продовжуючи атакувати. На 15-й хвилині Тайсон після доброї комбінації, початої Срною, забив перший гол. Через п'ять хвилин Тайсон міг оформити дубль, однак, вискочивши на побачення з Рейною, не зумів переграти іспанського голкіпера.

 

Після цього в напад посунув "Наполі", і фортуна вже була на боці "Шахтаря". Спочатку Альбіоль не влучив у відкритий кут після відмінного кросу від Кальєхона, а згодом Ордець ледь не зрізав м'яч у власні ворота. Під завісу першого тайму "гірників" виручив П'ятов, який у красивому стрибку зреагував на фірмовий удар Інсіньє в дальню дев'ятку.

 

По перерві дві чудові нагоди мав Феррейра. Одну з них – на 58-й хвилині – він утілив, замкнувши головою класну навісну передачу від Степаненка з лівого флангу.

 

"Наполі" скоротив відставання в рахунку на 71-й хвилині, коли Мілік чітко реалізував пенальті, призначений за фол Степаненка на Мертенсі. 

 

На 83-й хвилині Феррейра міг іще раз забити – влучив у стійку.

 

"Наполі" одразу ж відповів вбивчим моментом Міліка, який отримав передачу з центру поля та пробив вище воріт. Ще через декілька хвилин вже П'ятов парирував удар Кальєхона.

 

"Шахтар" зумів вистояти перед фінальним штурмом італійців та стартував у Лізі чемпіонів із важкої перемоги.

 

14.09.2017