Павла Гриба "заарештували" ще за тиждень до затримання.

 

Російський суд постановив заарештувати 19-річного українця Павла Гриба ще за тиждень до його фактичного затримання в Гомелі, Білорусь.

 

Таку інформацію російська аґенція tass.ru отримала в Октябрському суді Краснодара.

 

"Стоїть міра запобіжного заходу – арешт на два місяці, ухвалено 17 серпня", – повідомили в суді. У канцелярії заявили, що йдеться про "звинуваченого Гриба Павла Ігоревича, 1998 року народження, котрий перебуває у міжнародному розшуку".

 

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня в Гомелі. Хлопець їздив на побачення з дівчиною, росіянкою, з котрою ніколи не бачився і спілкувався лише у соціальних мережах.

 

Батько Павла Ігор Гриб, приїхавши до Білорусі на пошуки, довідався, що син перебуває в розшуку в Росії за звинуваченням у терористичній діяльності.

 

Російські та білоруські служби приховували інформацію про Гриба впродовж півтора тижня – лише 7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення управління ФСБ Росії про тримання Павла Гриба у Краснодарі.

 

Адвокат хлопця, зустрівшись із підзахисним, сказав, що українця затримали 24 серпня в Гомелі, перевезли на територію Росії, передавши іншим особам, а вже згодом за декілька днів у Смоленській області щодо нього оформили протокол затримання, після того спровадивши у Краснодар.

 

13.09.2017