Росія офіційно підтвердила арешт Павла Гриба.

 

Російські служби офіційно підтвердили факт тримання під вартою 19-річного українця Павла Гриба, котрий 24 серпня зник у Білорусі. Хлопця поневолили в ізоляторі Краснодара і звинувачують у терористичній діяльності.

 

Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у коментарі УНІАН.

 

"Сьогодні генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення управління ФСБ Росії по Краснодарському краю про тримання Павла Гриба у Краснодарі", – сказав Кирилич.

 

"У повідомленні йдеться також про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до статті 205 Кримінального кодексу Російської Федерації (терористичний акт, – Z)", – заявив дипломат.

 

"Посольству України в Російській Федерації та генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися нотою до МЗС РФ і представництва МЗС РФ у Краснодарському краї з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення його права на адвокатський захист, а також необхідними ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає", – зазначив Кирилич.

 

28 серпня колишній офіцер Держприкордонслужби України, функціонер капеланської служби в Україні Ігор Гриб заявив про зникнення свого 19-річного сина Павла Гриба. Він повідомив, що 24 серпня син поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою раніше познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. В обумовлений час юнак не повернувся.

 

Виїхавши на пошуки до Гомеля, батько з'ясував: син перебуває в розшуку за ст.205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (місто Сочі). Ані Росія, ані Білорусь жодної інформації про хлопця всі ці дні не надавали.

 

07.09.2017