Британський парламент підтримав відмову від законів ЄУ.

Палата громад британського парламенту в ніч на вівторок, 12 вересня, у другому читанні проголосувала відповідний законопроект.

 

 

За законопроект про вихід з Європейської Унії (European Union Withdrawal Bill), відомий також як «закон про анулювання» (Repeal Bill), проголосувало 326 депутатів, проти – 290. Обговорення законопроекту в Палаті громад тривало близько 13 годин і затягнулося геть за північ – повідомило радіо ВВС.

 

Документ передбачає встановлення на території Об’єднаного Королівства примату британського законодавства над європейським в рамках Brexit. Ухвалений закон також звільняє Лондон від необхідності підпорядковуватися юрисдикції Європейського суду. Окрім того, він скасує дію Акту про Європейські співтовариства від 1972 року, який містить правову базу з близько 12 тис. нормативних положень, розроблену перед вступом Великої Британії до Євроунії.

 

Мета нового документа, як пояснила прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, – гарантувати, що після виходу зі складу ЄУ країна матиме повністю функціональну правову систему.

 

Щоб документ набув чинності, необхідно, щоб його ще схвалила Палата лордів, а також підписала королева Елізабет II. Проти Repeal Bill виступала не лише опозиційна Лейбористська партія, а також багато членів правлячої Консервативної партії.

12.09.2017