«Укравтодор» підписав договір з польськими фірмами про ремонт доріг у прикордонній зоні.

 

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») 7 вересня підписало контракти на виконання проектних робіт капітального ремонту ділянок доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями — Drog-Bud Sp.z.o.o. та Unibep S.A.

 

Ремонти виконуватимуть за кошти польського кредиту, передає Інтерфакс-Україна.

 

Про підписання договору про надання 100 млн євро домовилися уряди України та Польщі у вересні 2015 року. Договір набув чинності у квітні 2016 року. Документ передбачає розвиток транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану 144 км під'їзних автодоріг до кордону з Польщею, приведення до європейських норм вимог безпеки руху на автодорогах України.

 

У травні 2017 року було оголошено тендери з проектування та ремонту ділянок доріг у Львівській та Волинській областях. За їхніми підсумками з компанією Drog-Bud Sp.z.o.o. укладено контракти на ремонт ділянки дороги Устилуг-Луцьк-Рівне (13 км) у Волинській області і ділянок КПП «Смільниця» - Старий Самбір (3 км), Яворів-Грушів (19,5 км), Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий (46,5 км), Червоноград - Рава-Руська (53 км). Компанія Unibep S.A. стала переможцем у тендері на капремонт ділянки дороги Грушів-Немирів (9 км) у Львівській області.

 

Вартість робіт у Львівській області, згідно з контрактами, сягнула 53,4 млн євро. Роботи на ділянках Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий, Червоноград - Рава-Руська проводитимуться у 2018-2019 рр., на решті — у 2018 році.

 

У Львівавтодорі зазначили, що підрядників відбирали за допомогою майданчика ProZorro, завдяки чому заплановану вартість робіт вдалось зменшити на 10 млн.

 

Вартість проектних робіт і капремонту ділянки дороги Устилуг-Луцьк-Рівне сягнула 4,8 млн євро. Роботи буде виконано в 2018 році.

 

11.09.2017