Відома російська журналістка Юлія Латиніна еміґрувала з Росії.

Вийшовши в ефір радіостанції «Эхо Москвы», де Латиніна працює, через Skype, вона повідомила про те, що разом з батьками полишила країну й найближчим часом повертатися не має наміру.  

 

 

Латиніна не стала уточнювати, в якій саме країні перебуває. Свої дії російська журналістка пояснила страхом за власну безпеку й безпеку родини. За словами Латиніної, останньою краплею, що змусила її до еміґрації, став підпал її автомобіля. «Навряд чи я збираюся найближчим часом до Росії... Сподівалася, що машина моя, яка була спалена минулої неділі, що вона загорілася сама... Як з'ясувалося, вона була все-таки підпалена. Мені шкода не машини, мені досить страшно... Люди, які це зробили, були готові до людських жертв, тому що вона могла спалахнути в той момент, коли в ній хтось сидів», – зазначила вона.

 

Інформацію про виїзд Латиніної за кордон прокоментував головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венєдіктов. «Я не обговорюю питання безпеки своїх журналістів – у зв'язку саме з їхньою безпекою. Можу сказати, що Юлію на кілька місяців евакуювали з країни... Але її програма буде виходити в ефір на віддалі», – заявив він на зустрічі зі студентами Воронезького університету.

 

Нагадаємо, що у серпні 2016 року на журналістку напав невідомий неподалік офісу «Эхо Москвы» й облив її фекаліями. Тоді вона припустила, що інцидент міг бути пов'язаний з матеріалами в «Новой газете», де вона теж працювала.

 

У червні 2017 року невідомі напали на заміський будинок журналістки й обприскали будівлю їдким хімікатом. Внаслідок цього постраждали сама журналістка і ще кілька людей, включно з її батьками й сусідами.

 

Дев’ятого вересня стало відомо, що Юлія Латиніна стала лауреатом журналістської премії «Камертон» імені Анни Політковської.

10.09.2017