Стартував Тиждень збереження і реставрації історичної спадщини міста.

 

У рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ та ЛМР) сьогодні, 5 вересня, розпочався тематичний тиждень заходів, присвячених збереженню та реставрації історичної спадщини.

 

Триватиме він до 10-го вересня включно, вхід на всі заходи – вільний, повідомляють організатори, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Відтак сьогодні, 5 вересня, о 16 год. у конференц-залі на вул. Богомольця, 6 відбудеться презентація «Реставрація vs. Ремонт. На прикладі стінопису», що проведе Ірина Гірна, художник-реставратор майстерні «Гарда».

 

О 17 год. там же відбудеться презентація «Нове життя старим будівлям: реставрація в історичній забудові». Розповідатиме Ярко Столярчук, архітектор.

 

Завтра, 6 вересня, о 16:30 з вул. Валової, 20 почнеться екскурсія «Позитивні та негативні приклади в реставраційній практиці Львова» за участі Крістофа Юнгганса, столяра-реставратора з Німеччини, і Тетяни Балукової, архітектора, представника GIZ.

 

О 18 год. з вул. Мартовича, 8 розпочнеться екскурсія «Історичні металеві брами: до і після реставрації». Розповідатиме Юрій Миколаїшин, коваль-реставратор, представник «Оберіг Груп».

 

7 вересня на вул. Богомольця, 6 о 16 год. відбудеться презентація «Автентичні розписи в житлових приміщеннях: дослідження, техніки виконання і методи реставрації». Розповідатиме Ірина Гірна.

 

О 17 год. там же розпочнеться презентація «Реставратори – хранителі вічного і прекрасного», яку представить Остап Попович, реставратор каменю з «Guild of restorers».

 

О 18 год. з вул. Федорова, 9 стартує екскурсія «Трансформації житлових приміщень під громадські потреби: історії реставрації». Розповідатиме Ярко Столярчук.

 

9 вересня о 12 год. з площі Ринок, 1 розпочнеться екскурсія «Різноманіттям архітектурних стилів у Львові». Розповідатимуть Крістоф Юнгганс і Тетяна Балукова.

 

10 вересня о 12 год. на вул. Театральній, 15 Тетяна Балукова презентуватиме «Таємниці реставрації Єзуїтської колегії».

 

А о 13 год. з вул. Курбаса, 3 розпочнеться екскурсія «На зламі 19–20 століть: традиції і технології будівництва». Розповідатиме Тарас Савка, архітектор, ЛКП «Археологічно-архітектурна служба міста Львова».

05.09.2017