Охоронцю Петра Димінського, який назвав себе винним у смертельному ДТП, змінили запобіжний захід.

 

Апеляційний суд Львівської області частково задовольнив клопотання захисника охоронця Петра Димінського Андрія Борща про обрання запобіжного заходу, змінивши його на цілодобовий домашній арешт, передає Дивись.info.

 

19 серпня Андрієві Борщу був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави, але захист охоронця звернувся до Апеляційного суду щодо зміни запобіжного заходу на більш м’який, зокрема було запропоновано взяти підозрюваного на поруки трудового колективу охоронної фірми, де він працює. Своє звернення захисник аргументував тим, що його підзахисний не планує ухилятися і переховуватися від слідства, не має можливості знищити речові докази.

 

Натомість представник прокуратури наполягав, що є ризики для проведення слідства, якщо підозрюваний буде звільнений з-під варти.

 

Заслухавши аргументи сторін, судді вирішили позов захисника Андрія Борща задовольнити частково, зокрема звільнити його з-під варти та помістити під цілодобовий домашній арешт.

 

Рішенням суду Андрій Борщ зобов’язаний з’являтися на виклики слідчих та судові засідання. Йому заборонено спілкуватися з представниками потерпілої сторони, також він повинен здати паспорт для виїзду за кордон. Нагляд за підозрюваним суд поклав на Франківський райвідділ поліції.

 

Як повідомляв Z, ДТП за участю автомобіля львівського олігарха Петра Димінського сталася 18 серпня у селі Ямельня Яворівського району. Внаслідок аварії загинула Наталі Тріла.

 

Петро Димінський стверджував, що за кермом смертельної автівки був не він, хоча очевидці давали інші свідчення. Власника ФК «Карпати» і медіакомпанії ЗіК викликали на допит у якості свідка, проте він зігнорував його та вилетів за кордон, за його словами – на лікування. Слідчі попереджали, що хочуть взяти у Петра Димінського зразок ДНК.

05.09.2017