Нова сесія ВР: Уряд чекає від парламенту старту п'яти реформ.

 

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що уряд чекає від Верховної Ради початку п'яти реформ.

 

Про це він сказав на погоджувальній раді Верховної Ради в понеділок, повідомляє аґенція "Урінформ".

 

"7 сесія Верховної Ради України VIII скликання може стати справді історичною", – сказав Кубів.

 

Він зазначив, що вперше в історії депутати можуть "дати старт" п’яти ключовим реформам протягом осені: він сподівається на прийняття Радою пенсійної, медичної, освітньої, судової реформ, а також запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності та електронних довірчих послуг.

 

"Щодо пріоритетів уряду, то у розкладі на тиждень стоять дві найважливіші реформи: це реформа освіти, і друга – очікувана медична реформа за результатами консультацій з парламентськими фракціями, які продовжуються і зараз", – зазначив Кубів.

 

Окрім того, уряд пропонує розглянути на цьому тижні законопроект про дерегуляцію зовнішньоекономічної діяльності.

 

Голова ж Верховної Ради України Андрій Парубій висловив сподівання, що парламент зможе у вересні розглянути і прийняти законопроекти щодо реформування освіти, медицини, пенсійної системи, а також завершити судову реформу.

 

"Думаю, що в найближчих 2–3 тижні ми повинні пройти кожну з цих запропонованих реформ і прийняти по них рішення", – зазначив спікер.

 

Парубій повідомив, що кожна з цих реформ є об'ємною і передбачає розгляд великої кількості поправок. Зокрема, медична реформа передбачає розгляд 893-х поправок, освітня – 1700, судова – біля 5000, пенсійна – 2100. Голова ВР пропонує розпочати роботу над реформами із освітньої. 

 

Крім того, Парубій зазначив, що на порядку денному Верховної Ради залишаються також кадрові питання: обрання членів Рахункової палати, Уповноваженого з прав людини, а також обрання нових членів Центральної виборчої комісії. 

 

Між тим, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму зверненні з нагоди початку нової сесії заявив, що "саме цієї сесії ми можемо зробити чергові кроки вперед, вперед до успішної країни".

 

Голова уряду відтак закликав коаліційні сили до єдності. "Я розумію, що будуть і ті, хто сьогодні докладатиме максимум зусиль, аби нас зупинити, а ще гірше – просто збити з цього шляху. Ми не маємо дати шанс тим, хто хоче дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Ми маємо сьогодні об’єднатися всі разом – Президент, український парламент, уряд, щоб прийняти важливі рішення, які остаточно змінять нашу країну”, – сподівається прем’єр.

 

04.09.2017