Президент підписав закон про охорону пралісів.

 

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат, схвалений Верховною Радою 23 травня.

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

Реалізація закону сприятиме збереженню природних цінностей європейського значення, зокрема пралісів, у рамках виконання вимог Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

 

Документом визначено поняття "природні ліси", "праліси", "квазіпраліси" та встановлено особливий правовий режим їхнього збереження та охорони. 

 

Законом, зокрема, заборонено всі види рубок, будівництво споруд, прокладання шляхів, випасання худоби, промислову заготівлю недеревинних лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (крім доріг загального користування та служби лісової охорони). Документом введено адміністративну відповідальність за порушення вимог охорони природних лісів, пралісів, квазіпралісів. 

 

Крім того, законом внесено зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, у заповідниках або на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду.

 

31.08.2017