Австрійський суд відмовив у екстрадиції Фірташа.

 

Земельний суд Відня у вівторок, 29 серпня, вирішив не видавати іспанському правосуддю українського олігарха Дмитра Фірташа.

 

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

 

Австрійський суд вирішив, що суд у Барселоні не зумів надати достатнього обґрунтування європейського ордеру на арешт, виданого на Фірташа за підозрою у відмиванні грошей та створенні кримінального угруповання.

 

Адвокати стверджують, що судова система Іспанії намагалася нав’язати Австрії "політично мотивовану екстрадицію".

 

"Українська правда" нагадує, що в лютому 2017 року Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

 

Також земельний суд Відня, розглянувши запит Іспанії про екстрадицію Фірташа, ухвалив рішення звільнити його без внесення додаткової застави.

 

Українського олігарха затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро.

 

США звинувачують Фірташа в передачі хабара розміром 18,5 мільйона доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. 

 

Сполучені Штати направили до Австрії запит на екстрадицію Фірташа, але 30 квітня 2015 року Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив Мін'юсту США і не віддав олігарха.

 

 

30.08.2017