Двох зрадників із кримської "Альфи" застрелили чеченські повстанці.

 

Колишніх офіцерів спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України, котрі сприяли анексії Криму й перейшли працювати в ФСБ Росії, Дениса Ракіцького та Олександра Байбутлова 28 серпня розстріляли у Даґестані неподалік від міста Хасав'юрт під час облави будинку, в котрому переховувалися чеченські повстанці.

 

Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, покликаючись на свої джерела в органах кримської спецслужби.

 

 

"Сьогодні керівництво "ФСБ Севастополя" повісило в своєму головному будинку оголошення про ліквідованих у Даґестані зрадників України Ракіцького і Байбутлова. Патріоти України, зрозуміло, знайшлися і в цьому офісі ФСБ, який ретельно охороняють, – і прислали мені фотографії", – розповів Бутусов на своїй сторінці у Facebook. 

 

З його слів, "феесбістів" розстріляли під час облави на будинок Алі Батраєва. Ракіцький і Байбутлов намагалися обшукати підвал – а там переховувався іще один член руху опору Дахман Шабанов. Він відкрив вогонь у бік бійців ФСБ – пізніше підвал закидали гранатами, а Батраєва стратили.

 

"Зрадник України, колишній офіцер СБУ підполковник Денис Ракіцький був начальником відділення в Центрі спеціального призначення ФСБ Криму. А зрадник Олександр Байбутлов, також колишній офіцер СБУ, – начальником групи цього ж центру. Ракицький заслужив у окупантів відзнаку "За хоробрість", їх обох нагородили за зраду медаллю "За повернення Криму", – повідомив Бутусов.

 

Речник Служби безпеки України Олена Гітлянська підтвердила у коментарі "Українській правді", що Ракіцький і Байбуталов справді належали до "Альфи" СБУ перед анексією Криму.

 

"Байбулатов служив а "Альфі" з 2002 року, Ракіцький – з 2003-го. Обидва підполковники", – зазначила Гітлянська. Представник СБУ додала, що обидва перебували у розшуку за дезертирство. 

 

30.08.2017