Правоохоронці проводять масові обшуки у членів "Опозиційного блоку".

 

Правоохоронні органи проводять у вівторок у Миколаєві масові обшуки у політичних та бізнесових діячів, споріднених із партією "Опозиційний блок".

 

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, "зазначені слідчі дії проводять у рамках кримінальних проваджень, вони спрямовані на протидію злочинній діяльності у сфері заволодіння бюджетними коштами, вимагання, рейдерства, погроз вбивством та інших тяжких злочинів".

 

В обшуках беруть участь Служба безпеки України та Нацполіція, спецпідрозділи "Альфа" і "КОРД", правоохоронці з інших областей.

 

Партія "Опозиційний блок" тим часом заявила про політичні переслідування. "Пред'явлені звинувачення настільки абсурдні, що викликають серйозні сумніви в адекватності того, хто їх санкціонував", – ідеться в заяві "ОБ".

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що станом на 15:50 у Миколаєві затримали п'ятьох осіб, "в тому числі лідера стійкої злочинної організації Тітова, відомого в кримінальному середовищі як "Мультик".

 

"Цих осіб підозрюють у створенні злочинної організації, яка впродовж 2008-2017 рр. займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, автовикраденнями, привласненням майна та державних коштів. При цьому члени ОЗУ встановили контроль за діяльністю політичних партій та вплив на прийняття рішень посадовими особами органів державної влади і місцевого самоврядування, підтримували стійке ієрархічне об’єднання у місцях позбавлення волі Миколаївської області", – написав Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

29.08.2017