Міська рада перевірить конкурс на посаду директора Органного залу.

 

Львівська міська рада перевірить інформацію про можливі порушення під час обрання конкурсною комісією директора Львівського будинку органної та камерної музики. Як заявив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, мерія бере тиждень, щоб з’ясувати, чи відбулися порушення. Згідно з результатами засідання конкурсної комісії, проведеного 23 серпня, перемогу здобув Юліан Винницький, який є незмінним керівником закладу з 1988 року.

 

Про це повідомляє ZIK.

 

Зі слів Москаленка, після оголошення результату в мерію надійшло понад 60 звернень щодо порушення процедури проведення конкурсу, процедури голосування та щодо конфлікту інтересів між членами комісії. Окрім громадських організацій, такі петиції до міської ради направили і деякі члени конкурсної комісії.

 

"Результатів конкурсу ще немає, переможця ще не обрано, протягом тижня юридичний департамент проведе перевірку звернень, які ми отримали. Тиждень часу ми беремо на опрацювання, щоб наступного понеділка озвучити логістику щодо обрання керівника Органного залу", – сказав Москаленко.

 

Автори звернень (одним із них є кандидат на посаду керівника Органного залу Іван Остапович) вказують на те, що переможець конкурсу не представив програми розвитку установи на п’ять років, як цього вимагала процедура. Окрім того, в апеляціях йдеться про те, що одна з членів конкурсної комісії могла голосувати тенденційно, адже пропустила представлення проектів кандидатами, втім проголосувала за нинішнього багаторічного керівника.

 

Перша заступниця голови парламентського комітету з питань культури і духовності Ірина Подоляк заявила на брифінґу з Москаленком, що кандидати мають можливість довести свою правоту і вирішити суперечку у суді. "На жаль, є велика частина конкурсів, де багатодесятилітні керівники установ лобіюють не інтереси розвитку інституції для загального добра, а лобіюють свою позицію, – таких прецедентів в Україні доволі багато. Мені б хотілося, щоб ми обговорювали програму, а ми бачимо, що програми на рік і на п'ять не усі кандидати представили, що усі надіслані звернення, зокрема щодо конфлікту інтересів на засіданні конкурсної комісії, не були обговорені і проголосовані. Ми бачимо, що є процедурні порушення", – зазначила Подоляк.

 

29.08.2017