У Білорусі зник син українського капелана.

 

Колишній офіцер Державної прикордонної служби України Ігор Гриб, котрий опікується створенням капеланської служби в українських силових відомствах, заявив про зникнення в Білорусі свого сина, 19-річного Павла Гриба.

 

Про це військовик написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Зі слів Гриба, Павло їздив до Гомеля на зустріч із дівчиною, з котрою познайомився у соціальних мережах; вона мала прибути на побачення з Росії. Гриб-молодший не повернувся додому в обумовлений час – відтак батько вирушив на пошуки в Гомель.

 

"Там я з’ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю міста Сочі. В Гомельській прикордонній групі (аналог нашого прикордонного загону) звернувся до чергового з проханням повідомити, де перебуває мій син, позаяк, згідно з інструкціями, прикордонники при виявленні в пункті пропуску осіб, щодо яких оголошено розшук, проводять їхнє затримання з подальшою передачею відомству, яке ініціювало розшук. В мене спитали особисті дані Павла та пообіцяли розібратись. Та через годину-півтори мені передали, що ніякої інформації стосовно сина прикордонники не мають", – розповів Ігор Гриб.

 

Чоловік вважає, що білоруські прикордонники обманюють. Він певен, що ФСБ виманило Павла до Гомеля навмисне для викрадення.

 

Міністерство закордонних справ України поінформоване про зникнення хлопця. "Українській правді" повідомили, що українські дипломати звернулися з нотою до компетентних служб як у Білорусі, так і в Росії. 

 

28.08.2017