Порошенко – Росії: Нехай собі як знають, божеволіють, конають, – нам своє робить.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що на 26-му році Незалежності можна сказати: найгірше, найважче, найболісніше вже позаду.

 

Про це він сказав у своєму виступі на параді на майдані Незалежності в Києві, інформує прес-служба АП.

 

 

Голова держави перелічив: Україна успішно завершила боротьбу за ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС, "зруйнувала візову завісу". "Ми нарешті вийшли із глибокого шоку, болю і випробувань, які спричинила для української економіки російська гібридна агресія. Відновили зростання ВВП, і подальші  прогнози – позитивні", – додав Порошенко.

 

"Угода про асоціацію і безвіз – це те, що є переконливим свідоцтвом про наш остаточний – де-факто і де-юре – розрив з імперією. З тією, яку Рональд Рейган назвав «імперією зла». Сподіваюся, присутній тут міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердить коректність цитати. А от за точність визначення ручаємось вже ми, українці, – бо відчули його на власному досвіді", – зазначив Президент України.

 

Про пережиті найважчі часи Порошенко говорив "доволі впевнено", але "з одним лише застереженням". "Ми не знаємо, що в голові у «того, хто сидить за порєбріком» і посилає до нас тих, про яких сам каже «іх там нєт». Найменше, чого хоче Росія – то це успішної України. Наче вона взагалі ніякої України не сприймає", – сказав голова держави.

 

Саме тому, додав Президент, "у кремлівських лабораторіях" вигадують і "Новоросію", і "Малоросію".

 

Петро Порошенко процитував Тичину: "Нехай собі як знають, божеволіють, конають, – нам своє робить!" "І хоча це рядок вже радянізованого Павла Тичини, він цілком годиться як наша відповідь росіянам", – додав Президент.

 

Голова держави додав: то вже не вперше, коли Москва намагається придушити українську Незалежність. Про це мали нагадувати і знамена, котрі відкривали парад: стяги Першого Українського полку імені Богдана Хмельницького та Третьої Залізної дивізії армії Української Народної Республіки. "З російсько-більшовицькою ордою вони билися ще на початку минулого століття", – додав Петро Порошенко.

 

24.08.2017