Порошенко зустрівся з міністрами оборони країн Балтії.

 

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром оборони Литви Раймундасом Кароблісом, Латвії – Раймондсом Бергманісом, Естонії – Юрі Луйком, Чорногорії – Предрагом Бошковичем.

 

Голова держави висловив вдячність чотирьом країнам за рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, інформує прес-служба АП.

 

"Участь парадних розрахунків і знаменних груп ваших країн пліч-о-пліч з українськими підрозділами у військовому параді з нагоди Дня Незалежності – це важлива демонстрація нашої єдності і солідарності перед обличчям спільних викликів", – додав Президент.

 

Петро Порошенко обговорив з керівниками оборонних відомств ситуацію на Донбасі і стан імплементації безпекового блоку мінських домовленостей.

 

Президент відзначив фінансову, технічну та гуманітарну допомогу, яку надають уряди цих країн як на двосторонній основі, так і в рамках відповідних трастових фондів НАТО, окремо згадавши про програму лікування та реабілітації поранених в АТО українських воїнів.

 

Голова держави також привітав Чорногорію з нещодавнім набуттям повноправного членства в НАТО. Співрозмовники також обговорили широке коло питань розвитку відносин у військово-технічній сфері та зміцненні оборонного потенціалу нашої держави в умовах протидії російській агресії.

 

24.08.2017