Порошенко: Росіян корчить від українського прапора, як чорта від ладану.

 

Президент України Петро Порошенко висловив захоплення мужнім вчинком кримчанина Володимира Балуха, котрого російська репресивна система посадила на три з половиною роки ув'язнення за підняття синьо-жовтого прапора над власним подвір'ям.

 

Про це голова держави сказав під час церемонії у День Державного прапора України на Софійській площі в Києві, інформує УНІАН.

 

"Наш обов’язок – як перед минулими, так і перед прийдешніми поколіннями – зробити все можливе, щоб синьо-жовтий прапор знову гордо майорів над усією територією України, включно з Кримом, Севастополем, Донбасом", – заявив Порошенко.

 

"Російських окупантів від українського прапора корчить, як чортів від ладану. Тому вони й кинули за ґрати кримчанина Володимира Балуха, – за те, що він на українській землі Криму над своєю домівкою вивісив український прапор. Балух знав, чим ризикує, але свідомо пішов на цей мужній вчинок. Володимир буде вільним, і Крим буде вільним від Росії та її "зелених чоловічків", – пообіцяв президент.

 

4 серпня суд окупаційної адміністрації Криму виніс вирок Володимиру Балуху – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тис. руб.

 

ФСБ затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявили 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

 

23.08.2017