Поляка Станчака обрали президентом "Укртрансгазу".

 

НАК "Нафтогаз України" обрав на посаду президента ПАТ "Укртрансгаз" поляка Павела Юзефа Станчака.

 

Згідно з рішенням акціонера від 21 серпня, контракт зі Станчаком укладуть на один рік, інформує прес-служба "Укртрансгазу".

 

Поляк приступить до фактичного виконання обов'язків президента, щойно завершаться формальні процедури з оформленням усіх належних документів. 

 

Перед цим, 8 серпня 2017 року, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" одностайно погодила обрання Станчака на керівну посаду в "Укртрансгазі".

 

Павел Юзеф Станчак має технічну й управлінську освіту, понад 25 років працює в галузі транспортування, розподілу та зберігання газу.

 

У 2003–2004 роках в польській PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи та утворення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A..

 

З 2004-го до 2008 року працював на посаді технічного директора – члена правління оператора польської ГТС Gaz-System S.A, де відповідав за розробку та виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів та ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

 

Протягом останнiх п’яти рокiв Павел Станчак працював у компанії PGNiG Technologie S.A. (Кросно, Польща) на посадах: 2012–2014 – менеджер науково-дослiдного вiддiлення, 2014–2015 – менеджер проектiв для проектiв будiвництва, 2016–2017 – технiчний директор, член правлiння.

 

23.08.2017