Запаси газу в Україні перевищили 20 млрд "кубів".

 

Запаси газу в українських підземних сховищах перевищили дев'ятирічний історичний максимум – наразі Україна накопичила 20 млрд куб. м, і продовжує збільшувати ресурс для проходження зимового сезону.

 

Про це повідомила прес-служба компанії "Укртрансгаз".

 

 

"У підземних сховищах "Укртрансгазу" вже накопичено 20,0 млрд куб. м газу в поточному році. Це на 26%, або на 4,1 млрд куб. м, більше, ніж торік. І ще цей показник – історичний максимум запасів газу в ПСГ за останні дев'ять років", – ідеться у повідомленні.

 

Як нагадує аґенція УНІАН, раніше міністр енергетики Олексій Оржель заявляв, що Україна до початку опалювального сезону збільшить запаси газу в ПСГ до 21 млрд кубометрів газу для стабільного проходження зими. 

 

В "Укртрансгазі" ж зазначають, що до кінця сезону закачування газу в ПСГ, який триватиме до середини жовтня, компанія планує накопичити ще близько півмільярда кубометрів блакитного палива. "Такі запаси газу в ПСГ, а також обсяги видобутку українського газу й імпорту з країн Євросоюзу дають змогу поки що стверджувати, що Україна готова до стабільного проходження опалювального сезону 2019/2020", – йдеться в повідомленні НАК.

 

24.09.2019