СБУ підтримала позицію ФК "Динамо": в Маріуполі небезпечно.

 

Служба безпеки України направила лист до Федерації футболу України зі застереженнями щодо безпеки у Маріполі для проведення матчу між ФК "Маріуполь" і "Динамо".

 

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у коментарі "Українській правді".

 

"Служба безпеки України з урахуванням складної оперативної ситуації у районі проведення антитерористичної операції, великої кількості попереджених терористичних проявів та загроз поінформувала Федерацію футболу України про наявні ризики та небезпеки у випадку проведення футбольних матчів у Маріуполі", – зазначили в СБУ.

 

Гітлянська додала: якщо ФФУ вирішить провести матч у Маріуполі, то спецслужба вживатиме всіх заходів для гарантування безпеки проведення футбольної гри.

 

Окрім того, Гітлянська зазначила, що, згідно з оцінками СБУ, в Маріуполі найвищий, "червоний", рівень терористичної загрози.

 

20 серпня віце-президент "Динамо" Андрій Мадзяновський заявив, що "Динамо" не поїде до Маріуполя на матч з місцевим ФК через побоювання за небезпечну ситуацію в місті.

 

При цім віце-президент УЄФА і брат президента ФК "Динамо" Григорій Суркіс взагалі виступив проти проведення будь-яких матчів української Прем'єр-ліги в Маріуполі.

 

22.08.2017