"Динамо" відмовилося їхати на гру в Маріуполь.

 

ФК "Динамо" (Київ) відмовилося брати участь у запланованому на 27 серпня матчі в Маріуполі, побоюючись за власну безпеку.

 

Про це сказав віце-президент клубу Андрій Мадзяновський в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

 

"За таких умов, які склались на сьогоднішній день, і в тих обставинах, звичайно – ні [команда не поїде на гру в Маріуполь]... Для президента київського "Динамо" та менеджменту здоров’я та життя гравців і вболівальників є вищим за результати", – заявив Мадзяновський.

 

Футбольний функціонер вважає, що команда діє на підставі міжнародно прийнятих правил, зокрема UEFA та FIFA. "Існує високий рівень терористичної загрози. Проведення таких матчів, масових заходів, які за собою притягнуть більше десятка тисяч глядачів, звичайно, можуть становити ризики для життя, здоров’я учасників змагань і глядачів", – сказав представник київської команди.

 

Андрій Мадзяновський визнав, що у Федерації футболу України є можливість зарахувати команді технічну поразку, "але це нас не лякає": Ігор Суркіс планує позиватися до спортивного арбітражу. "У нас є впевненість про те, що наші дії ґрунтуються виключно на законі. І ми використаємо весь арсенал правових юридичних заходів для підтвердження своєї правоти. А саме – внесення апеляційної скарги, якщо буде прийнято незаконне рішення, і врешті-решт ми змушені будемо звернутися у Міжнародний спортивний суд, де наші доводи буде враховано і буде прийнято законне рішення", – заявив Мадзяновський.

 

13 серпня у Приазов'ї з ФК "Маруполь" грали львівські "Карпати" – минулося без інцидентів.

 

22.08.2017