Бойовики використовують тактику "спаленої землі".

 

На Донбасі внаслідок посилення обстрілів з боку бойовиків масово спалахують пожежі, котрі знищили вже кількадесят будинків.

 

Як повідомляє у вівторок уранці українська сторона Спільного центру контролю та координації, 21 серпня під час обстрілу позицій сил АТО в районі селища Зайцеве під обстріл потрапили будинки мирних мешканців. Внаслідок влучання запалювальних боєприпасів виникла пожежа в декількох житлових будинках на вулицях Попова, Вернадського, Мануїльського, Арсеньєва та провулку Арсеньєва.

 

"Будинки та майно згоріли вщент. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав", – поінформували в СЦКК.

 

Українська сторона стрималася від вогню у відповідь.

 

У Красногорівці за подібних обставин виникла пожежа в житлових будинках і господарських будівлях на вулиці 1-го травня.

 

На Приморському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів і стрілецької зброї опинились українські укріплення в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар’їнки й Талаківки.

 

"Демонструючи підступність і цинічність, під прикриттям ночі, ворог використовує запалювальні боєприпаси різних калібрів, обстрілює дерева і засохлу рослинність на полях, а коли здіймається пожежа, використовуючи димову завісу, починає гатити по українським позиціям", – йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

 

"За допомогою тактики спаленої землі російські найманці намагаються знищити інфраструктуру населених пунктів, врожай, забруднити й отруїти джерела питної води на підконтрольній Україні території. Тактику спаленої землі міжнародне право номінально вважає воєнним злочином", – обурилися в командуванні.

 

Як поінформував голова Донецької обласної адміністрації Павло Жебрівський, у Жованці, що під Зайцевим, згоріли 9 нежитлових будинків.  Під час обстрілів бойовики цілили по житлових кварталах, під вогонь потрапив Штаб гуманітарної допомоги.

 

22.08.2017