Джеймс Меттіс підбадьорив українців: Нелегко створювати демократію.

 

Сполучені Штати Америки залишаються відданими стратегічному партнерству з Україною та продовжуватимуть допомагати Збройним силам.

 

Про це заявив оборонний секретар США Джеймс Меттіс, коментуючи свій запланований візит до України, передає аґенція "Укрінформ".

 

"Я маю намір відвідати парад на честь Дня Незалежності. У мене також заплановані зустрічі із Президентом Порошенком та міністром оборони Полтораком, на яких я наголошу на нашій відданості стратеґічному партнерству, нашій підтримці суверенітету й територіальної цілісності й приділю увагу зусиллям США із тренування, обладнання та наставництва ЗСУ, що збільшують їх можливості", – сказав Меттіс.

 

Шеф Пентагону пообіцяв висловити розуміння "цінностей і того, що українці намагаються досягти, зважаючи на свою історію".

 

"Нелегко створювати демократію. Нелегко розбудовувати суверенну державу, особливо зараз, зважаючи на те, як Росія порушує територіальну цілісність", – зазначив міністр оборони США.

 

Меттіс виступив за продовження дипломатичного тиску на Росію заради примусу до виконання мінських угод.

 

"Як і в багатьох інших регіонах світу, я підтримую дипломатичні зусилля, направлені на те, аби співпрацювати із нашими партнерами по НАТО та Україною і продовжувати тиснути на Росію стосовно мінських зобов'язань", – сказав Меттіс.

 

Шеф Пентагону додав, що йдеться про негайне припинення вогню, відведення важкої зброї та безперешкодний доступ до зони конфлікту спостерігачів ОБСЄ.

 

22.08.2017