Суд підтвердив запобіжний захід Добкінові.

 

Апеляційний суд Києва залишив у силі ухвалу Печерського суду Києва від 15 липня про обрання народному депутату Михайлові Добкіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн гривень.

 

Відтак Апеляційний суд відповів відмовою у повному обсязі на скаргу адвоката Ігоря Степанова, повідомляє аґенція "Укрінформ". Захисник просив скасувати ухвалу Печерського суду, а також відмовити у будь-яких запобіжних заходах.

 

Водночас Апеляційний суд відклав розгляд скарги Добкіна щодо арешту майна, покликаючись на те, що до Феміди досі не надійшли матеріали справи.

 

У коментарі журналістам Добкін зізнався, що продовжує користуватися майном, яке на підставі рішення суду ніби перебуває під арештом. "Насправді я користуюся тими машинами, які сьогодні знаходяться під арештом, я користуюся тими будівлями, які під арештом", – сказав він. 

 

При цім Добкін поскаржився, що рішення накласти арешт на його майно обмежує його в частині розпоряджатися цим майном, але не обмежує в праві ним користуватися.

 

13 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Михайла Добкіна.

 

15 липня Печерський суд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн грн.

 

Генпрокуратура підозрює, що Добкін, діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

 

Печерський районний суд Києва 19 липня заарештував майно Добкіна, серед якого два будинки, два автомобілі, земельна ділянка і винний льох.

 

21.08.2017