Амбасада США в Росії обмежує видачу віз.

Причиною, через яку американське дипломатичне представництво пішло на цей крок, названо обмеження чисельності співробітників, якого зажадала Москва.

 

 

Як повідомляється на сайті амбасади Сполучених Штатів у Росії, з 23 серпня вона припиняє видачу неімміґраційних віз. А вже з першого вересня співбесіди для отримання цього типу віз будуть проходити винятково в Москві. Терміни відновлення цієї процедури в інших американських консульських установах в Росії не вказано. Окрім того, співбесіди, які були призначені раніше не у Москві і на термін після першого вересня, будуть скасовані.

 

«Рішення російської сторони скоротити чисельність співробітників дипломатичної місії США в Російській Федерації ставить під сумнів серйозність прагнення Росії до поліпшення двосторонніх відносин. Ми збережемо чисельність співробітників дипмісії на рівні, необхідному для виконання ключових функцій наших дипломатичних представництв», – наголошується в заяві американської амбасади.

 

Нові правила отримання американських імміграційних віз для громадян РФ триватимуть до того часу, аж поки штат співробітників дипломатичної місії не повернеться до колишнього стану.

 

Нагадаємо, що 28 липня російське МЗС в рамках контрсанкцій зажадало до першого вересня скоротити до 455 осіб число дипломатичних і технічних співробітників амбасади США в Москві, а також у генконсульствах в російських регіонах. Окрім того, Кремль позбавив американську амбасаду права користування фазендою в Срібному борі і московськими складами. Таким чином Росію будуть змушені полишити 755 працівників дипломатичних відомств США.

21.08.2017