ЦВК призначила перші вибори у 202 громадах.

 

Центральна виборча комісія призначила на 29 жовтня перші місцеві вибори у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад (ОТГ) у 202-х громадах: 116-ти селах, 61-му селищу, 25-ти містах.

 

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

 

Зокрема у Вінницькій області такі вибори відбудуться в дев’яти об’єднаних територіальних громадах, у Волинській області – в 19-ти ОТГ, у Дніпропетровській області – в 19-ти ОТГ, у Донецькій області – у двох ОТГ, у Житомирській області – в 13-ти ОТГ, у Закарпатській області – в одній ОТГ, у Запорізькій області – в десяти ОТГ, в Івано-Франківській області – у восьми ОТГ, у Київській області – в чотирьох ОТГ, у Кіровоградській області – в шести ОТГ, у Луганській області – в чотирьох ОТГ, у Львівській області – у восьми ОТГ, у Миколаївській області – в одній ОТГ, в Одеській області – в 11-ти ОТГ, у Полтавській області – в 12-ти ОТГ, у Рівненській області – в п’яти ОТГ, у Сумській області – в дев’яти ОТГ, у Тернопільській області – в чотирьох ОТГ, у Харківській області – в семи ОТГ, у Херсонській області – в 10-ти ОТГ, у Хмельницькій області – в семи ОТГ, у Черкаській області – в 15-ти ОТГ, у Чернівецькій області – в чотирьох ОТГ, у Чернігівській області – в 14-ти ОТГ.

 

Згідно з попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб – біля 4% усіх виборців України. 

 

Для порівняння, за попередні півтора року перші місцеві вибори відбулися в 415-ти об'єднаних територіальних громадах.

 

У ЦВК не виключають, що 2017 року будуть іще хвилі перших виборів у громадах. "На сьогодні кількість громад, у яких в 2017 році вже призначені перші місцеві вибори, не є остаточною. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня, крім останньої. Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження звернень від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у інших громадах, які вже об'єдналися або мають намір об'єднатися", – йдеться у повідомленні.

 

21.08.2017