Болгарія планує використати армію для охорони кордону з Туреччиною.

Як заявив болгарський міністр оборони Красімір Каракачанов, це роблять для запобігання нелегальній міґрації.

 

                                                          Красімір Каракачанов

 

«У боротьбі з нелегальною міграцією ми маємо намір суттєво посилити охорону державного кордону з Туреччиною. Для зміцнення наших кордонів ми будемо в майбутньому активніше використовувати війська», – заявив керівник болгарського військового відомства в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, опублікованому в четвер, 17 серпня.

 

За словами міністра, весь болгарсько-турецький кордон планують розділити на п'ять зон. Кожну з них охоронятиме одна військова частина. У цілому, за даними Каракачанова, котрий одночасно обіймає посаду віце-прем’єра з питань громадського порядку й безпеки, служитимуть на кордоні до шести сотень вояків. Керівник Міноборони також пообіцяв посилити спостереження кордону за допомогою відеокамер і безпілотників.

 

Тим часом міжнародна неурядова організація Pro Asyl, котра відстоює права біженців, висловила обурення планами Софії. За словами її голови Ґюнтера Буркхардта (Günter Burkhardt), реалізація таких планів болгарського уряду стане порушенням міжнародного права і прав людини.

 

Тим часом Болгарія все ще залишається частиною так званого «балканського маршруту», за яким біженці з Азії та Північної Африки намагаються потрапити до Західної Європи. Хоча з того часу як болгарсько-турецький кордон був практично повністю обнесений парканом з колючим дротом, кількість біженців, котрі прагнуть його перетнути, помітно зменшилася.

17.08.2017