У місті пропонують створити ще один центр допомоги військовим.

 

Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS презентував принципи своєї роботи та запропонував створити у Львові подібну організацію, повідомив керівник центру Олег Магалецький, передає Дивись.info.

 

Цей центр функціонує у Києві з жовтня 2016 року. Його працівники допомагають учасникам АТО із працевлаштуванням, надають психологічну та юридичну допомогу.

 

«Дуже важливо захищати на лінії фронту, але і дуже важлива правильна робота в тилу. Бо, як показує світовий досвід, ті проблеми, які можуть виникнути у людини після війни, здатні перекрити досягнення на фронті», – каже Олег Магалецький.

 

До Львова представники центру приїхали, аби поділитися своїм досвідом роботи. За словами керівника, якщо у місті хтось схоче створити подібну організацію, центр надасть усю необхідну допомогу: контакти, механізми роботи тощо.

 

«Ми хочемо поділитися своїм досвідом роботи з демобілізованими ветеранами та їхніми родинами, насамперед у напрямку працевлаштування ветеранів війни, тому що, на нашу думку, маємо непоганий досвід і контакти, які можуть бути корисні. Ми доповнюємо ту роботу, що виконує Державна служба зайнятості та інші організації, але оскільки в Україні понад 300 тисяч учасників бойових дій, з них не більш ніж половина – кадрові військові, а решта людей – мобілізовані, які мають певну професію, іншу, і потребують роботи після демобілізації», – зазначив керівник центру.

 

Також у центрі бійці АТО можуть отримати юридичну допомогу з питань виділення земельної ділянки, консультації та супровід в отриманні статусу учасника бойових дій, з питань нарахування пільг, допомогу у майнових питаннях, а також щодо розлучення тощо.

 

Усі послуги центру безкоштовні.

17.08.2017