Правозахисники: Росія пропагує насильство і ксенофобію серед кримських дітей.

 

Голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник вважає, що діти в анексованому Криму стали частиною пропагандистської політики Кремля. Для цієї мети виділяють великі ресурси з сусідньої Росії, зазначила Скрипник на брифінгу в Києві 16 серпня.

 

"Культ насильства, абсолютну терпимість до ворожнечі, ксенофобії – формують у дітей системно. Це стосується і порушення Женевської конвенції, адже серед дітей рекламують призов у російську армію. Це торкнулося не тільки молоді й дорослого населення Криму, а і безпосередньо дітей", – цитує пані Скрипник видання "Крим. Реалії".

 

Кримська правозахисна група 16 серпня представила інформаційно-аналітичну доповідь "Права людини в умовах мілітаризації Криму".

 

Зі слів правозахисників, у документі зібрані факти порушень прав людини російськими військовими та представниками незаконних воєнізованих формувань.

 

Правозахисники не раз звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей у анексованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

 

16.08.2017