НАБУ оголосило про підозри трьом службовцям "Укрзалізниці".

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, колишньому заступнику голови "Укрзалізниці", чинним директору одного з департаментів "УЗ" та заступнику директора однієї з філій "Укрзалізниці".

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Внаслідок дій посадовців Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйона доларів США доходу (станом на дату вчинення злочину – 97 млн грн).

 

"За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та будучи членами тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України – колегіального органу "Укрзалізниці", уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень, – застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення", – поінформували в НАБУ.

 

"Посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умови не виконали, але пільга все одно була надана", – додали в бюро.

 

16.08.2017