Шабуніну оголосили підозру.

 

Очільнику організації "Центр протидії корупції" Віталію Шабуніну вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України – умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Шабуніну закидають побиття чоловіка, що працює у сфері масових комунікацій і спеціалізується на політичних замовленнях, – Всеволода Філімоненка, за провокативні питання щодо особистого життя.

 

Зі слів очільника Центру протидії корупції, спершу прокуратура інкримінувала йому статтю про перешкоджання журналістській діяльності Філімоненка – згодом справу перекваліфікували. “Тепер мені загрожує не п’ять, а три роки тюрми. За ніч міняється кваліфікація... Я навіть трошки шкодую, що вони цю кваліфікацію трошки змінили, тому що ми все одно би в суді довели, що Філімоненко не є журналістом і називати його так – це принижувати честь професії. Це б дало нам можливість раз і назавжди розділити журналіста і “заказушного” провокатора, але прокурори самі це зробили”, – заявив він.

 

“Мені зараз інкримінують ч. 1 ст. 122. Це умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Що цікаво, і це звинувачення ми легко розіб’ємо, оскільки пошкодження, озвучені в підозрі, не збігаються з тим, що весь час говорив Філімоненко, тому справа розсиплеться”, – переконаний голова Центру протидії корупції.

 

Зі слів Шабуніна, у середу суд обиратиме йому міру запобіжного заходу. “Найцікавіше у запобіжному: вони вже просять не арешт, а особисте зобов’язання, але я маю просити дозволу у слідчого залишати межі міста Києва. Однак проблема в тому, що я живу не в Києві, а тому це (отримання дозволу, – Z) доведеться робити кожного разу”, – сказав Шабунін.

 

Інцидент між Шабуніним і Філімоненком відбувся 8 липня біля будівлі Дніпровського військкомату Києва. Керівника ЦПК викликали в комісаріат для уточнення даних, хоча, як стверджує Віталій, він є непридатним до служби за станом здоров'я. Філімоненко ставив Шабуніну провокативні питання. 

 

16.08.2017