Іран погрожує вийти з ядерної угоди.

Підставою для цього представники іранської влади називають нові санкції, запроваджені Сполученими Штатами.

 

 

«Угода може бути розірвана протягом декількох годин, якщо Вашингтон продовжить свою політику "санкцій і примусу"», – цитує видання Die Welt слова президента Ірану Хасана Роухані, мовлені ним у вівторок, 15 серпня, під час виступу в парламенті.

 

За його словами, «невдалий досвід санкцій і примусу привів попередню владу США за стіл перемовин». «Якщо вони хочуть повернутися до цього досвіду, ми ще набагато сильнішими повернемося до нашої колишньої ситуації», – пообіцяв глава іранської держави.

 

Звинувативши американську владу в неодноразовому порушенні своїх обіцянок щодо угоди про ядерну програму Ірану, Роухані заявив, що США більше не є «надійним партнером на перемовинах».

 

Нагадаємо, що Дональд Трамп ще до обрання президентом США різко критикував міжнародну угоду, яку уклали 2015 року з Іраном п'ять країн, котрі володіють в Раді Безпеки ООН правом вето, і Німеччина. З моменту вступу Трампа на посаду в січні 2017 року відносини між Вашингтоном і Тегераном стрімко погіршилися, США запровадили нові санкції проти Ірану.

15.08.2017