Моніторингова місія ОБСЄ відкриває нові спостережні пункти в зоні АТО.

 

У зоні АТО на лінії розмежування моніторингова місія ОБСЄ створює нові пункти спостереження, заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час зустрічі з громадою у Львові, передає ЛП.

 

«Остання передова патрульна база, що ми відкрили, розташована у Попасній Луганської області. Це місце, в якому на постійній цілодобовій основі розташована команда спостерігачів. В світлу пору доби вони будуть здійснювати патрулювання в цьому районі вздовж лінії зіткнення, а в нічний час вони перебуватимуть на самій базі і здійснюватимуть моніторинг звідти. Найближчим часом ми плануємо повторно відкрити нашу базу в Станиці Луганській, що працюватиме за аналогічним графіком», – розповів Александр Хуг.

 

«Дехто стверджує, що Місія сліпа. Але це не тому, що ми дивимось через заплющені очі, а тому що нам не дають дивитись, не дають такої можливості. В багатьох випадках нашим спостерігачам не дають робити те, що вони покликані зробити. Той факт, що Місії не допускають у певні райони, може вказувати на те, що там ховають щось таке, що Місії не варто бачити. Не зважаючи ні на що, ми продовжуватимемо здійснювати зобов’язання, викладені у Мандаті, який є чинним до 31 березня 2018 року», – додав Александр Хуг.

15.08.2017